top of page

Verbinding en vertrouwen

Regelmatig krijg ik van leidinggevenden terug dat ze er zo aan moeten trekken om resultaten uit het team te krijgen. Ze hebben het idee dat ze niet gesnapt worden hoewel ze duidelijk uitleggen hoe iets gedaan moet worden. Iedereen knikt ja tijdens een meeting maar doet nee. Ze hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan. Ze voelen zich letterlijk alleen.


En eigenlijk is dat best gek. Als het om ‘business’ gaat weet iedereen dat je eerst verbinding moet maken met de klant, en hun vertrouwen moet winnen voordat je zaken kan gaan doen. Pas als er verbinding is en de klant jou vertrouwt kan je de order scoren. Uiteraard spelen ook andere factoren een rol maar dan nog, zonder verbinding en vertrouwen geen deal.


En zo werkt het dus ook voor leidinggevenden: als je verbinding maakt met je team, het vertrouwen wint van je team, dan kan het niet anders dan dat je betere resultaten gaat behalen. Of beter gezegd, het team betere resultaten gaat behalen. Want daar gaat het natuurlijk om. De rol van de leidinggevende is leidinggeven, het team klaart de klus!


Hoe maak je nou verbinding met, of win je nou het vertrouwen van het team? Eigenlijk werkt dat ook weer net als bij het winnen van de klant: door vragen te stellen weet je wat er speelt en wat ze nodig hebben. En door duidelijke communicatie weten ze precies wat ze moeten/kunnen/mogen doen, of juist niet. Duidelijke en eerlijke communicatie geeft vertrouwen. Hoeft niet altijd leuk te zijn maar dat is wat anders.


Een voorbeeld: Vaak weten mensen niet eens waarom ze bepaalde handelingen uitvoeren. “Omdat mijn leidinggevende dat vraagt” hoor ik dan. Ze hebben nauwelijks een idee waartoe het dient. Als je als leidinggevende je mensen niet meeneemt met het grote geheel (waarom doe je nou eigenlijk wat je doet) zullen ze jou ook nooit echt snappen. Je krijgt dan misverstanden en ontstaat er geen verbinding. Met als gevolg niet voldoende vertrouwen, waardoor ze ja kunnen zeggen en nee gaan doen.


Voor meer verbinding en vertrouwen met en van jouw team, neem gerust contact met mij op. Kan via Linkedin of via deze site. Ik help je graag!


Comments


bottom of page